Gombás-csirkés-tejszínes-bazsalikomos tészta

  • 2013.05.07.
  • 4

Ma egy anyukám szavaival élve "önölmény" készült a konyhámban, miután férjem és öcsén részére, aki itt alszik nálunk tortillatekercset csináltam csirkehússal, krumplival és tztazikival.Hozzávalók a tésztához:20 dkg szélesmetélt1,5 dl tejszínkb. 10-15 dkg csirkemellfilé, de én a gyrosból maradtat tettem csak belekb. 10-15 dkg gomba (konzervet használtam)10 levél friss bazsalikomA tésztát sós, kissé olajos forrásban lévő vízben megfőzöm. A csirkemellfilét szeletekre vágom, megfűszerezem ízlés szerint - én sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel szórtam meg - és hirtelen megsütöm, majd felaprítom. Ezt hozzáadom a gombával és a tejszínnel együtt a kifőtt tésztához és összerottyantom, majd megszórom a felaprított friss bazsalikommal.Tányérra szedem és petrezselyemmel tálalom.