Kapros túróval töltött őzlábgomba

  • 2012.10.13.
  • 8

Ha október akkor gomba :-)Sajnos az elmúlt egy év nem kényeztetett el bennünket gomba-ügyileg.Így
múlt héten a napi 2-3 kilónyi zsákmánynak különösképpen
tudtunk ám örülni :-)A friss kinyílt őzlábakból ez a finomság készült.















































Hozzávalók:3db nagy
őzlábgomba
Töltelékhez:25 dkg túró vagy orda1 tojás1 ek. kaporsó, vegeta az ízesítéshezPanírhoz:2 tojáslisztzsemlemorzsasóElkészítés:A nagy őzlábgombákat én mindig bele szoktam mártani lobogó forró vízbe 1 percre, mert így bezáródnak a lemezei és nem szívják magukba később a sütésnél az olajat.A túrót összekeverjük a tojással, kaporral ,sóval -vegetával ízesítjük majd megtöltjük vele a gombát.Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás,zsemlemorzsa) és forró olajban kisütjük.