Fehér csokoládés sajttorta eperszósszal

  • 2012.10.26.
  • 9

Bibimónitól kapott sajttortás receptkönyvből készült eme finomság -házi sajtkrémmel :-)












































Hozzávalók:1 csésze apróra vágott fehér csokoládé (100gr)fél kg natúr krémsajt150 dkg cukor3 tojás1 zacskó vanilia cukor175 ml tejföl







































Elkészítés:Gőz fölött megolvasszuk a fehér csokoládét, simára keverjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.Közben habosra keverjük a krémsajtot a cukorral,hozzáadjuk a tojásokat, vanília cukrot és a tejfölt.Mielőtt az olvasztott csokoládét belekeverjük ellenőrizzük hogy a krém és a csoki közel azonos hőmérsékletű legyen, mert csak így kapunk homogén masszát.Csatos formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.Sütő ajtaját félig kinyitjuk majd hagyjuk benn a sütit még egy órát.Hozzá eperlekvár vagy bármilyen más piros színű lekvár illik.