Intelligens krémes azaz tejes pite

  • 2012.04.08.
  • 8

Ezzel a sütivel kívánok minden kedves Olvasónak kellemes húsvéti ünnepeket!A pite elkészítése sokkal egyszerűbb mint ahogy az az első látásra tűnik.Az "intelligens" szó a sütemény tekintetében arra utal ,hogy a sütés közben a massza 3 különböző rétegre oszlik.
Így a végén azt a benyomást kelti mintha két tészta közt egy réteg
krém lenne.Hozzávalók:1 liter tej15 dkg margarin30 dkg porcukor8 tojás3 csomag vaníliás cukor10 ek. liszt












































Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral ( vaníliás cukor is).Ehhez adjuk hozzá felváltva a lisztet és a tejet-óvatosan hogy ne legyen csomós.Végül beleforgatjuk a felvert habot.190 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig majd 170-re levéve a hőfokot még 30 percig.A tepsiben hagyjuk kihűlni majd hidegen szeleteljük fel. Tetejét porcukorral hintjük meg.Bármilyen gyümölcsíz tökéletesen illik hozzá.

Címkék

Desszertek