Túrós pogácsa rokfort sajttal

  • 2012.03.10.
  • 6

Mielőtt még jogtalanul begyűjteném az elismerő szavakat el kell hogy áruljam,hogy ez még nem a saját rokfort sajtom :-(Igaz a kékpenész kultúra már a hűtőben van, még csak juhtejet kellene szereznem-ami nem olyan egyszerű...Így módosítanám a címet : Túrós pogácsa bolti rokforttal :-)Hozzávalók:25 dkg túró25 dkg margarin25 dkg liszt1 kk só ( a sajt is sós)negyed kocka élesztő1 tojás10-15 dkg rokfort sajtElkészítés:Az élesztőt elmorzsolni a liszttel és a sajton kívül az összetevőket egynemű sima tésztává gyúrni. 1 órára érdemes utána hűtőbe tenni, mert könnyebb vele dolgozni.
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát és egyenletesen elosztjuk rajta a rokfort sajt darabkákat, majd
összehajtjuk és fél óra pihentetés után kiszaggatjuk.
Tetejére szórhatunk füstölt sajtot, köménymagot izlés szerint. A sózással vigyázni kell,mert a
benne lévő sajt is sós.