TONHALAS VAJBABKRÉM

  • 2017.11.01.
  • 8

Amikor már unalmas a szalámi-felvágott vacsora, akkor vetem be a különböző krémeket és mártogatósokat.
Ha bab- és tonhalkonzervet tartunk otthon a kamraszekrényben (én mindig), akkor a következő kencéhez komolyabb előkészületre sincs szükség. Pillanatok alatt tápláló és finom kencét (Kifőztük
- október) készíthetünk belőle. A maradék másnap az iskolai uzsonnás dobozban is landolhat, már ha van maradék...Hozzávalók10 dkg konzervtonhal lecsepegtetve24 dkg konzervvajbab lecsepegtetve5 dkg natúr krémsajt5 nagy bazsalikomlevél2-3 teáskanál frissen facsart citromlétengeri sófrissen őrölt tarka borsa tetejére:olívaolaja tálaláshoz:pita vagy pirítósAz összes hozzávalót összeturmixoljuk, a krémet behűtjük. Tálaláskor olívaolajjal locsoljuk meg a tetejét, és pitát vagy pirítóst kínálunk mellé.