SONKÁBA TEKERT ZSÁLYÁS SERTÉSSZŰZ

  • 2017.08.28.
  • 0

Mióta tudatosult bennem, hogy milyen problémákat okozhat a szervezetünkben a vashiány, igyekszem odafigyelni a vasban gazdagabb étkezésekre is. A heti bevásárlás megtervezésekor fontos szempont, hogy az általunk kedvelt szárnyas és hal mellett például több vörös hús kerüljön az asztalra. A sertésszűz fantasztikusan puha és omlós húsféle, amit elegendő néhány hozzávalóval ízesíteni és máris pazar ebédet dobtunk össze. Sült zöldségekkel vagy krémes burgonyapürével tálalva nálunk sosem panaszkodik senki (Kifőztük
magazin - július)...Hozzávalók:2 sertésszűz (kb. 2 x 30 dkg)10 dkg szeletelt serrano sonkatengeri sófrissen őrölt tarka bors2 nagy gerezd fokhagyma áttörve1 csokor friss zsályalevélolívaolajA húst alaposan sózzuk, borsozzuk, bekenjük a zúzott fokhagymával. Mindkét darabra zsályaleveleket szórunk, majd körbetekerjük a sonkaszeletekkel. Tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. 190 fokon, lefedve kb. 1 órát sütjük, ezalatt megpuhul, majd fólia nélkül pirítjuk tovább. Köretként sült újburgonyát vagy más zöldséget tálalhatunk mellé.

Címkék

Hús Zöldség