LEVENDULÁS CAPPUCCINO

  • 2017.08.26.
  • 5

Nálunk a reggel mindig kávéval kezdődik. Hétköznap egy gyors tejeskávéval, hétvégén viszont szívesen pepecselünk a habos verzióval. A levendulaszirup pedig egészen különleges ízt ad a cappuccino-nak, megnyugtató és nyáridéző egyben. A maradék cukorszirupot hűtőben tárolhatjuk és friss citromlével, ásványvízzel frissítő limonádét keverhetünk belőle hétköznap. A receptet a Kifőztük
magazin júliusi számában is, a levendulavirágot pedig a Fűszerésznél keressétek...Hozzávalók személyenként:1,5 dl frissen főzött kávé2-3 teáskanál levendulás cukorszirupkb. 1 dl teja cukorsziruphoz:1 dl forró víz1 evőkanál levendulavirág4,5 dkg cukorElőször a szirupot készítjük el. Ehhez a levendulát kisebb lábasba tesszük, és leöntjük a forró vízzel. Pár percig forraljuk, majd 1/2 órát pihentetjük. Leszűrjük, és a cukorral összeforraljuk. A szirupot üvegbe töltve, hűtőben tároljuk.A kávét csészébe öntjük, és belekeverjük a szirupot. A tejet felhabosítjuk, és a kávéra töltjük.