ZÖLDSÉGÁGYON SÜLT NYÚLCOMB

  • 2017.03.04.
  • 7

Kissé feltornyosultak mostanában a teendőim (és még meg is betegedtünk - velem az élen), így ezzel arányosan nőtt a blogra feltöltésre váró receptek száma is. Főzni szoktam természetesen, teljes gőzzel, korábban bevált és újdonságnak számító ételeket is, de jelenleg idő hiányában leginkább csak az Instagramra
töltögetek fel képeket.. Így aztán most vettem észre, hogy még mindig nem sikerült feltennem, ezt a már kb. három hete tervezett egyszerű, de nagyszerű nyúlcombot (megjelent Kifőztük - február), amit az
Edény.hu-tól kapott sütőtálamban készítettem. Nagyon szeretem ezt a BergHOFF tálat, mert nem csupán mutatós, de tartós, masszív és még tisztítani is könnyen lehet. Szóval itt a nyuszicomb recept végre...Hozzávalók 2 személyre2 nyúlcomb4 szelet füstölt, húsos szalonna2 gerezd fokhagyma szeletelve4 burgonya
1 cukkini1 lila hagyma1 kápia paprikatengeri sófrissen őrölt tarka bors1 kis csokor kakukkfűkevés olívaolajA combot megtűzdeljük a fokhagymával: a húsba kis zsebeket készítünk, ezekbe dugjuk a fokhagymadarabokat. Sózzuk, borsozzuk, és a szalonnaszeletekbe tekerjük. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd a sütőedénybe rétegezzük, közben sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a betekert combokat és a kakukkfüvet, meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokon, lefedve kb. 40 percig sütjük, majd fedő nélkül ropogósra pirítjuk.

Címkék

Hús Zöldség Bacon