ANGOL SAJTOS BURGONYAKRÉMLEVES

  • 2017.03.19.
  • 9

A visszaszámlálás elkezdődött, végre szabadságra megyünk, és megkezdjük a régen várt D-vitamin kúránkat. Addig is, amíg távol vagyunk, hoztam egy pofon egyszerű, de annál finomabb levest. Mivel ki kellett ennünk a hűtőt, így a maradék krumpliból és egy darab sajtból krémlevest készítettünk (megjelent a
Kifőztük
magazin márciusi számában is)...Hozzávalók:1 nagy vöröshagyma finomra aprítva70 dkg burgonya kis kockára vágva (tisztítva mérve)1 evőkanál vaj2 evőkanál olívaolajtengeri sófrissen őrölt tarka bors1 kis csokor friss kakukkfű felaprítva1 l hús- vagy zöldségleves10 dkg cheddar sajt1 dl tejszínA vajon és olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát. Fűszerezzük, és átpároljuk a zöldségeket. Felöntjük a húsleves felével, és puhára főzzük. Turmixoljuk, majd hígítjuk a maradék levessel. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük, és kisebb adagokban a levesbe olvasztjuk. Végül a tejszínnel krémesítjük, és azonnal tálaljuk.