MEDITERRÁN TÖLTÖTT CUKKINI

  • 2016.01.11.
  • 0

Épp január 9-én volt 3 éve, hogy megszületett a blog első bejegyzése. (Ééés dobpergés:) Bizony, hihetetlen, de így van! Az évek során annyi de annyi minden jó történt, amit ennek az oldalnak és ezáltal a hobbimnak köszönhetek! Mivel az elkészítendő és kipróbálandó ételek listája már-már a végtelenbe tart, megvannak a hosszútávú tervek. Köszönöm, hogy itt vagytok és remélem, hogy sokan velem tartotok majd a jövőben is! És bár tortával - vagy legalábbis valamiféle édességgel - illett volna készülni, most ez mégis elmarad és egy könnyedebb főételellel ünneplünk. A recept a Kifőztük magazin januári számában is olvasható...Hozzávalók 3 db-hoz3 gömbcukkini1 vöröshagyma1 gerezd fokhagyma5-6 aszalt paradicsom5-6 olajos szardíniafriss bazsalikomlevélkevés tengeri sóőrölt tarka bors1/2 citrom finomra reszelt héjapár csepp friss citromlé10 dkg feta (laktózmentes)1 evőkanál tejszín (laktózmentes)1 evőkanál reszelt parmezán1 evőkanál dióbélolívaolaja tálaláshoz:kuszkusz (elhagyható)A cukkinik tetejét levágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a belsejüket (a héjon kb. 1/2 cm-es húsréteget hagyva). A megtisztított hagymákat apróra vágjuk, és dinsztelni kezdjük az olajon. A kikapart cukkinit is összevágjuk, és a hagymához adjuk. Az aszalt paradicsomot és a szardíniát finomra aprítjuk, ezt is hozzákeverjük. Fűszerezzük, ízesítjük a citromhéjjal és -lével. Végül a fetát, a tejszínt és a parmezánt is beledolgozzuk.A cukkinikelyhekbe töltjük a masszát, a tetejüket durvára vágott dióbéllel hintjük meg, az oldalukat hústűvel megszurkáljuk. Sütőtálba rakosgatjuk, melléjük tesszük a levágott tetőket is, és az egészet meglocsoljuk kevés olajjal. Fóliával lefedve, 180 fokon kb. 45 perc alatt puhára sütjük, majd fólia nélkül 200 fokon tovább grillezzük, amíg meg nem pirul a tetejük. Kuszkusszal tálalhatjuk.