ASZALTSZILVÁS ÉDESKENYÉR

  • 2013.12.10.
  • 9

Már tudjátok milyen ajándékokat szántok karácsonyra? Nálunk az elmúlt pár évben házi süti vagy keksz is került jó néhány csomagba... Egy biztos, én garantáltan örülnék egy ilyen kis kenyérkének, szívesen majszolnám el a reggeli kávém mellé, miközben Mimivel a
Tom és Jerry-t nézem a
karácsonyfa mellett... Készítsétek el, csomagoljátok, díszítsétek és kezdődhet az ajándékozás!
Hozzávalók:50 g aszalt szilva1 evőkanál brandy200 g puha vaj200 g nádcukor3 közepes tojás180 g sütőporos liszt (1 kg liszthez 1 zacskó sütőpor az arány)fél teáskanál szódabikarbóna20 g darált mandula30-35 g dió50 g magas kakaótartalmú csoki (nálam 70%-os)1 rúd vanília4 evőkanál natúr joghurtAz aszalt szilvát apróra vágjuk és a brandyvel meglocsoljuk. Akár előző nap is elkészíthetjük, és lefedve éjszakára pihenni hagyjuk.A puha vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a sütőporos lisztet, a szódabikarbónát és a mandulát is. A diót egy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. A pirított diót durvára, a csokit pedig finomra vágjuk. Ezeket is, a vaníliarúd kikapart magjaival, az aszalt szilva darabokkal, valamint a natúr joghurttal a masszához adjuk.Egy kb 21cm x 11cm-es kenyérformát kivajazunk, sütőpapírral béleljük,
majd a tésztát belekanalazzuk
és előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 óra 15 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük és rácson hűtjük.