MEXIKÓI "CSIKOS" TÖLTÖTT TORTILLA - MAGYAR FINOMSÁGOK

  • 2013.07.02.
  • 2

A Kocsis Manufaktúráról és a CSIKOS lekvárokról már
olvashattatok itt
korábban. A bazsalikomos erdeigyümölcs lekvárból két édességet is megtaláltok nálunk: az anyák napi tortát és a minifánkokat. Most itt az ideje egy sósat is kipróbálni, méghozzá a paradicsom chutneyt! Ennek a zöldséglekvárnak a különlegességét a rozmaring és a körömvirág adja, ugyanis ezekkel kombinálták a friss paradicsom ízét. Amint kibontottam az üveget, egyből a salsa
jutott eszembe, a salsa - ról pedig mi más, mint Mexikó! S hogy mi is készüljön belőle a nyár közepén? Hát legyen akkor quesadilla, de
persze magyarosan! Ez végeredményben egy töltött tortilla, ami pillanatok alatt elkészül és
tökéletesen passzol a chutneyhoz. Tölteléknek az enyhén füstölt
sajt mellé, jó ismerősünket, a Granduca sonkát választottam, amit a
CSIKOS lekvárokkal együtt
természetesen a Szalámiboltban és a Berkenye Magyar Finomságok Web áruházban keressetek!





Hozzávalók:8 db tortilla80-100 g reszelt sajt (nálam Füredi füstölt trappista)4-5 szelet Granduca pármai jellegű szárított sonka1 csokor zsenge rukkola1 üveg CSIKOS Paradicsomlekvár rozmaringgal és körömvirággal

Olaj nélkül felforrósítok egy serpenyőt. Az aljára
helyezek egy tortillát, megszórom két evőkanál reszelt sajttal, rátépkedek egy szelet sonkát, rászórom a rukkolát, majd ismét egy adag sajt következik. Befedem a másik tortillával és egy kis lapáttal lenyomkodom. Egy percet sütöm, majd megfordítom és a másik oldalának is adok egy percet. Ennyi idő bőven elég, hogy teljesen összeragadjanak az olvadt sajtnak köszönhetően.
A nyolc tortillalapból 4 töltött korongot kapunk. A ropogós kis korongokat felszeletelem, mint egy tortát és már mártogathatjuk is a chutneyba.


Paradicsom chutney és sonka lelőhely:Szalámibolt: 1052 Budapest Vitkovics Mihály utca 3-5. www.szalamibolt.huBerkenye Magyar Finomságok Web áruház: www.magyarfinomsagok.hu