Frutti di mare

  • 2014.02.09.
  • 0



Gondolom mindenki le tudja fordítani, ha máshol nem, pizzafeltétként találkozott már vele.
A tenger gyümölcseit tudom, nem mindenki kedveli. Elég furcsának hatnak a kis polipcsápok, meg a tintahaldarabok a magyar szem számára. Kicsit én is tartom a távolságot, de nem annyira, hogy ne kísérletezzek vele.

Spagettiszószt készítettem belőle.
Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott frutti di mare
5 evőkanál olívaolaj
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
só,bors,babérlevél
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál szárított újhagyma
Egy serpenyőben olívaolajat hevítek és rádobom a kockázott vöröshagymát, majd a préselt fokhagymát is. A felengedett halféléket beledobom, ízesítem sóval, frissen őrölt fekete borssal és egy babérlevéllel.

Csak pár perc kell neki és már jó is. A főzőtejszínt elkeverem a keményítővel és ezzel összeforralom. Megszórom az újhagymával.

Kb.40 dkg spagettit félkeményre főzök, hogy még roppanjon és tálba szedem. Erre öntöm a finom szószt. Azon melegében tálalom.

Aki hozzájut friss alapanyagokhoz, bizonyára egész más ízű egytálételt kap. Mi beértük ennyivel :)