Tejszínes szederfagylalt

  • 2012.08.22.
  • 5

Hétvégén végre gyümölcsfagylaltot készítettem! A vanília fagylalt receptjéből indultam ki, a végeredmény nagyon finom és krémes fagylalt lett. Fagyasztott szederből készítettem, így nem kellett órákig várnom, hogy a tojásos alap lehűljön.:) Cukor helyett Xukrot tettem bele és a legvégén egy kevés folyékony édesítőt is, mivel a szeder elég savanyú volt. Érdemes készítés közben kóstolgatni és ha szükséges még cukrot, vagy édesítőt tenni hozzá. (Fagyosan kevésbé lesz édes az íze, így én mindig direkt édesebbre készítem.)SzederfagylaltHozzávalók:45 dkg fagyasztott szeder4 tojássárga2 dl tej4 dl tejszín20 dkg Xukor (ha szükséges még édesítsük)Elkészítés: A Xukrot a tojássárgával fehéredésig keverem, felöntöm tejjel és gőz felett sűrűre főzöm. A főzött krémet langyosra hűtöm, majd összekeverem a fagyasztott szederrel és az egészet összeturmixolom. A tejszínt kemény habbá verem, a hideg, szedres krémhez forgatom és az egészet fagylaltgépbe teszem. A fagyigépből kivéve néhány órára fagyasztóba teszem,
hogy gombócolható legyen.Megjegyzés: A turmixolt, szedres krémet szitán át is törhetjük, a szedermagok miatt.