Gyereksütemény (tej és tojás nélkül)

  • 2012.07.19.
  • 6

A tej- és tojásmentes piskóta receptjét évekkel ezelőtt ismertem meg, szeretem, mert nagyon gyors és alig kell hozzá néhány hozzávaló. Gyerekek számára készített tortalapként is népszerű, sokan érzékenyekre a tejtermékekre, így nekik is jól jöhet ez a recept. Én most kevés ribizlivel szórtam meg, ez a gyümölcs nem ereszt sok levet, így ideális ehhez a süteményhez.Ha tortaként készítjük és ragaszkodunk ahhoz, hogy tejmentes legyen az édességünk, akkor tölthetjük lekvárral, marcipánnal, gyümölccsel vagy vonjuk be olvasztott csokoládéval, szórjuk meg kókuszreszelékkel.Gyereksütemény (tej és tojás nélkül)Hozzávalók: (22*15 cm-es formához)12,5 dkg liszt 7,5 dkg cukor1/4 csomag sütőpor1 mk. szódabikarbóna3 evőkanál. kakaó1,25 dl víz1 tk. ecet 0,6 dl olaj1/2 csomag vaníliás cukor 1 mk. fahéj+ 1 marék ribizli Elkészítés: A cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót összekeverem. A vizet, az olajjal, az ecettel elkeverem. Majd a száraz hozzávalókhoz hozzáöntöm a nedves hozzávalókat és jól elkeverem. Sütőpapírral bélelt formába öntöm a kakaós masszát, tetejére ribizlit szórok. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt közepes hőfokon megsütöm.Ha kihűlt porcukorral megszórva tálalom.