Citromfagylalt

  • 2011.05.29.
  • 7

Hagyományos fagylaltok készítésénél forró nyarakon rövid idő alatt túlságosan sok tojásfehérje halmozódik fel. Bár jobbnál jobb fehérje felhasználó receptek között lehet válogatni (én itt szoktam), de előbb-utóbb ezeket is megunja az ember. Ezért akadt meg a szemem ezen a recepten, amihez egész tojás szükséges. Az eredmény megfelelően lágy, krémes, nem tolakodóan citromos fagylalt lett. A vad citromízek kedvelői maradjanak a sorbet-nál.Hozzávalók:1 evőkanál frissen reszelt citromhéj (lehetőleg kezeletlen)1,2 dl friss citromlé2.5 dl kristálycukor3 tojás, enyhén felverve6 dl tejszínA hozzávalókat egy vastagfenekű lábosba tesszük és közepes lángon folyamatosan kevergetve (legjobb egy habverővel, és nem szabad otthagyni!)
addig melegítjük, míg gyöngyözni kezd. Lehúzzuk a lángról, hűlni hagyjuk, majd a hűtőbe téve teljesen kihűtjük. Fagylaltgépbe öntjük és elkészítjük a gyártó utasítása szerint. Jól záródó dobozba tesszük, és felhasználásig a mélyhűtőben tartjuk. Tálalás előtt 10 perccel vegyük ki
a fagyasztóból.(Recept: Epicurious, minimális változtatással)