Zöldfűszeres sült hal

  • 2011.03.05.
  • 8

Barramundiból készült, ami egy dél-kelet ázsiai, észak-ausztráliai sügérféle, és Magyarországon is kapható, ugyanis nálunk is tenyésztik. A fehér húsú, kellemes ízű, igen friss halacskák egyenesen Jászkisérről érkeztek jégágyon, és még ugyanaz nap este a sütőben végezték. Jó állagú, enyhe ízű hal, szálkamentesnek nem mondanám, de nincs zavaróan sok benne. Halsütés ügyben ismét Hugh Fearnely-Whittingstallhoz fordultam, a korábban elkészített receptje is nagyon bevált. Hozzávalók (2-3 személyre):2 db 35 dkg körüli fehér húsú hal* (pl. barramundi)2 ek apróra vágott petrezselyem1 tk apróra vágott rozmaring1 tk apróra vágott kakukkfű1 gerezd fokhagyma, apróra vágva1/2 citrom reszelt héja2 ek olívaolajsófrissen őrölt borsA halat lepikkelyezzük, kibelezzük. Éles késsel késsel mindkét oldalán 2-3 bevágást ejtünk. A többi hozzávalót összekeverjük, és a halak mindkét oldalát bedörzsöljük a sűrű pasztával, a vágásokba és hal belsejébe is juttatunk belőle. A halat tűzálló tálba fektetjük, és 180 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben 15-16 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.*Hugh ajánlata dévérkeszeg, sügér, tengeri pér vagy morgóhal.

Címkék

Hal