Narancsos omlós keksz

  • 2011.03.28.
  • 1

Teához, fagylalthoz, vagy csak úgy magában. Ebben narancs- és citromhéj van, de lehet bele csak citromhéjat tenni, vagy ahogy az alaprecept ajánlja, a citrushéj helyett tisztán köménymagot. Nekem az erősen túlzás lenne, de ki tudja, hátha vannak itt köménymag rajongók. A tésztával dolgozzunk gyorsan, ne gyúrjuk túl soká, mert nem tesz jót az állagának.
A tésztamennyiség kb. 40 kekszhez elegendő, jól záródó dobozban tároljuk.Hozzávalók:25 dkg puha vaj12 dkg kritálycukor + 2 ek a szóráshoz25 dkg liszt12 dkg étkezési keményítő1 narancs és 1 citrom (lehetőleg kezeletlen)
reszelt héjaA vajat és a cukrot kézi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és határozott, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A masszát két részre osztjuk, és egy-egy, kb. 5 cm átmérőjű hengert formázunk belőle. Folpackba csomagolva 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A sütőt 160 fokra (légkeverésen) előmelegítjük. A
hengereket fél cm vastag szeletekre vágjuk, a tésztakorongokat
sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kristálycukorral megszórjuk,
gyengéden kicsit rányomkodjuk.
Kb. 20 perc alatt megsütjük, vigyázzunk, hogy éppen csak egy kis színt kapjon.(Recept: River Cottage Everyday)

Címkék

Édesség