Csokoládés cornflakes

  • 2011.03.26.
  • 0

Alig
recept,
inkább
egy
ötlet
Nigel
Slater
régi
könyvéből,
a Real Foodból. Egy nem annyira kedvelt cornflakes maradékának felhasználására gondoltam alkalmazni, de a gyerekek persze így sem ették eléggé, most az étcsoki miatt. Felnőtteknek
azért jól jöhet, jól záródó
dobozban napokig eláll, lehet rájárni. Hamar elkészül, csak a megdermedés miatt kell kicsit előrébb tervezni, időhiányos napokon bonyolultabb házi sütik helyett. Az eredeti receptben kétszeres mennyiségű golden syrup szerepel, szerintem úgy túl édes lenne, még az itt feltüntetett mennyiségből is nyugodtan vissza lehet venni, ha valaki nem annyira édesszájú.Hozzávalók (14 darabhoz):5 dkg vaj2 ek goldenszirup10 dkg jó minőségű
étcsokoládé8 dkg cornflakes
A vajat, szirupot és a csokoládét egy kis tálkában gőz fölött megolvasztjuk. Ügyeljünk, hogy a tálka alja ne érjen a vízbe.
Belekeverjük a cornflakes-t. A csokis masszát evőkanállal papírformákba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük, míg teljesen kihűl és megdermed.