Kapucíner szelet

  • 2017.01.18.
  • 2

Mikor itt megláttam ezt a sütit, nem volt kérdés, hogy igen hamar kipróbálásra kerül majd. A készítés közben azért feltűnt, hogy a recept nem feltétlenül van összhangban a képpel.:) A recepten egy picit változtattam, az én ízlésemnek kicsit sok volt bele a vaj, jobban szeretem a "tejszínesebb hatású" krémeket, viszont az íze brutálisan finom, a piskótája pedig egy álom:)Kapucíner szeletHozzávalók:Tésztához:5 egész tojás5 ek. hideg víz10 ek. kristálycukor7 ek. liszt2 ek. holland kakaó 1 cs sütőporKávés krém10 dkg vaj20 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor2 cs tejszín ízű pudingpor6 dl tej1 dl erős kávé1 ek. holland kakaóTejszínes réteg
4 dl tejszín1 cs Dr. Oetker habfixáló2 ek. porcukorCsokimáz3 ek. holland kakaó3 ek. cukor3-5 ek. víz8 dkg vaj
A tojásokat és a kristálycukrot habverővel addig verem míg teljesen fel nem habosodik és kivilágosodik, hozzáadjuk a hideg vizet, majd beleszitáljuk a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.A piskóta nagyon lágy és puha lesz ezért igen óvatosan bánjunk vele. A sütőpapírral emeljük ki a tepsiből és rácson hagyjuk kihűlni. Ha teljesen elhűlt csak akkor húzzuk le róla a sütőpapírt. Óvatosan vágjuk ketté. Ha ráborítunk egy tálcát, alácsúsztatunk egy másikat és úgy próbáljuk meg átfordítani akkor viszonylag törés nélkül van esélyünk mozgatni.A puha vajat 10 dkg porcukorral habosra keverjük. A 2 cs pudingot összekeverjük a kakaóval a maradék cukorral és a tej és kávé keverékében sűrűre főzzük. Néha átkeverve hagyjuk kihűlni. A habosra kevert vajjal alaposan összekeverjük. Én ezt mindig robotgéppel csinálom.A tészta egyik felére rásimítjuk a pudingos krémet.A jéghidegre hűtött tejszínt elkezdjük felverni a porcukorral és a habfixálóval, ezt is elsimítjuk a kávés krémen.Befedjük a piskóta másik felével.A csokimázhoz a kakaót, cukrot és a vizet összekeverjük egy lábasban és elkezdjük összemelegíteni, ha keverhetetlenül sűrű, adjunk még hozzá vizet, de egyszerre csak keveset. Ha összeforrt, adjuk hozzá a vajat és a lángról levéve kevergessük addig amíg teljesen fel nem olvad. Ha langyosra hűlt, öntsük a sütire és kenjük el a tetején egyenletesen.Én egy éjszakára hűtőbe rámoltam, másnap meleg vízbe mártogatott, letörölt késsel gyönyörűen lehet szeletelni.

Címkék

Édesség