Narancsos csillag

  • 2016.01.26.
  • 4

Idén újdonság volt ez a sütemény a karácsonyi aprósütijeink között. Bevallom évről évre nagyobb bajban vagyok. Mindig találkozok újabb és újabb receptekkel amik a szívemhez nőnek és igen nehéz az időbeosztást úgy elkészíteni, hogy minden beleférjen:)A receptre Szofikánál találtam.Narancsos csillagHozzávalók:28 dkg liszt13 dkg vaj10 dkg cukor3 tojássárgája1 narancs reszelt héja1 csipet sóDíszítéshez:2 tojásfehérjeporcukorkandírozott narancshéjreszelt, szárított narancshéjA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1-2 órára hűtőbe téve pihentetjük. Átgyúrjuk és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, csillag formával kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Éppen csak színesednie kell, és kész.A mázhoz a tojásfehérjét habverővel elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a porcukrot és a narancslevet. Annyi porcukor kell hozzá, hogy fényes fehér masszát kapjunk, ami nem csöppen le a habverőről.Egy konyhai kenőecset segítségével kenjük el a mázat a csillagokon és mindegyik tetejét szórjuk meg kandírozott narancshéjjal vagy reszelt szárított narancshéjjal. Pakoljuk egy sütőpapírral borított (így nem kell sikálni az esetlegesen lecseppenő tojásfehérjét) tálcára és hagyjuk teljesen megszáradni.Jól záródó fém vagy műanyag dobozban 2-3 hétig simán eláll.