Almás szelet - Blogkóstoló 24.

  • 2015.09.14.
  • 1

A Blogkóstoló 24. fordulójában, aminek háziasszonya Melinda a Habverő és fakanál blog írója, Évát a Takarékos konyha blogról sodorta mellém a szerencse. Éva blogja régóta a mindennapjaim része, őszinte ámulattal csodálom, kifogyhatatlan energiáját, amelynek köszönhetően számtalan jobbnál-jobb recepttel leszünk gazdagabbak, szinte napról napra.Az almás sütemények igen közel állnak a szívemhez, ezért ezen a vonalon indultam. Éva almás sütije igazi teli találat lett, imádtuk minden morzsáját.lDrága Éva, köszönjük Neked a receptet!:)Almás szeletHozzávalók:Töltelék:1, 5 kg alma (legjobb a rétesalma)2 kk fahéj4 ek cukorTészta:30 dkg liszt8 dkg zsír8 dkg margarin1 dl tejföl1 tojás sárgája7 dkg cukor1/2 mokkáskanál szódabikarbóna1/2 ek ecetcsipet sótojás a kenéshezAz almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral együtt addig pároljuk, míg a leve el nem párolog, majd rátesszük a fahéjat és összekeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni,A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Egy közepes méretű tepsit zsírral/margarinnal kikenünk. Az egyiket tészta cipót akkorára nyújtjuk mint a tepsink és beleterítjük. Elkenjük rajta az almát, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal. A tészta tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük a felvert tojással.200 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Címkék

Édesség