Whiskys barbecue szószos rakott zöldbab

  • 2015.07.13.
  • 8

Szeretem az olyan ételeket amik egy kicsit mások. Mr. Mézeskalács is szereti. A
gyerekek nem feltétlenül, de mivel ők a zöldbabot sem kultiválják így nyugodtan kiélhettem magam:) A Lidlben lehetett most kapni whiskyvel felturbózott barbecue szószt. Nagyon bejött az íze, magában is, zöldbabbal is.:)Whiskys barbecue szószos rakott zöldbabHozzávalók:1 kg zöldbab50 dkg darált hús2 fej hagyma3 gerezd fokhagyma3 tojás
2 dl főzőtejszín3 ek. whiskys barbecue szósz/sima barbecue szósz20 dkg reszelt sajtsó
borsolaj A kockákra vágott hagymát olajon üvegesre párolom, ráteszem a felaprított fokhagymát, majd a darált húst. Nagy lángon megpirítom, sóval, borssal ízesítem.A zöldbabot forrásban lévő sós vízbe dobva kb. 10 percig főzöm, majd leszűröm.A tejszínt, tojást, barbecue szószt, sót és borsot összekeverem.Egy tepsi aljára kevés olajat öntök és a zöldbab felét elterítem benne. Ráteszem a darált húst, majd befedem a maradék zöldbabbal. Leöntöm a tejszínes szósszal, és befedem a reszelt sajttal.180 C-ra előmelegített sütőben addig sütöm míg a sajt meg nem pirul a tetején, kb. 30-40 perc.

Címkék

Főétel