Mákos süti - Blogkóstoló 11.

  • 2013.09.27.
  • 5

A mostani 11. Blogkóstolónak Dina a háziasszonya és talán ez az eddig legkedvesebb kóstoló a számomra. Hogy miért? Mert egy olyan blogot és szerzőjét rendelte mellém a szerencse, aki nagyon rövid időn belül elnyerte a tiszteletemet és igen szimpatikussá vált számomra. Jobbnál jobb receptek, eszméletlenül aprólékos gyurma ékszerek, sok sok szeretet a családtagok felé és hihetetlenül sok és sokszínű étel. Igen, tudom van még jó pár blog ami rendelkezik ezekkel a "paraméterekkel", de Deni az Ügyes kezek blogjával
mégis más. Ő ugyanis 14 éves! Komolyan, ha én 14 évesen csak negyed annyi ételt és süteményt elkészítettem volna, mint Ő (pedig én is imádtam a konyhában tekeregni), sokkal zökkenőmentesebben indult volna számomra a nagybetűs ÉLET:)Egyszóval, Deni, minden elismerésem a Tiéd, lenyűgöztél:) Kívánom Neked, hogy ugyanilyen szeretettel tudd folytatni a blogod és a sütés-főzést!:)Mindenképpen hozzá kell tennem, hogy közel nem ez az egyetlen recept a sok közül, ami megragadta a figyelmemet,( csak az iskola elindulásának első másfél hónapja mindig olyan agyament rohanással teli munkával telik, hogy esély sem volt kipróbálni őket). Igen, ez az oka annak is, hogy három másodperccel a határidő vége előtt sikerült becsúsznom a poszttal:). De nem baj, nemsokára jön a nyugisabb időszak és szépen sorra végig tudom venni a kinézett finomságokat, úgy mint a Rákóczi túrós, Tonhalas paradicsomos tészta, Vegyes csalamádé :)Mákos sütiHozzávalók3 tojás25 dkg cukor12 g vaj18 dkg darált mák20 dkg liszt6 dkg rétesliszt450 g tejföl1 kk szódabikarbóna1 kk szódabikarbónaMeggyel lehet gazdagítani, én most a natúr változatot szerettem volna megkóstolni.A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a vajat is. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a tojásos masszával eldolgozzuk. Ezután jöhet bele a tejföl is.
kb. 22X35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ha meggyel készítjük, akkor alaposan csöpögtessük le és egyenletesen szórjuk rá a tésztára.
Kb. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A közepébe fogpiszkálót szúrva ellenőrizhetjük, hogy kellőképpen átsült e, ha szárazon húzzuk ki a fogpiszkálót, kész van.Ha kihűlt szeletelhetjük:)

Címkék

Édesség