Tejkaramelles-mogyorós ostyaszelet - Blogkóstoló 8.

  • 2013.04.19.
  • 1

Mondtam már, hogy imádom a Blogkóstoló játékot? Igen, azt hiszem már mondtam.:) A játék megálmodója 4Gyerek. Jelenleg a 8. forduló zajlik, házigazdája pedig Hani, az Ízemlékek blog írója . Ebben a fordulóban Dina világában kutakodhattam. Közel sem először fordultam meg nála. Jelenleg is a könyvjelzőim között várakozik legalább 4 bejegyzésének az elérhetősége, mindenképpen elkészíteni kategóriában:) Még a bejegyzés írása közben is bukkant föl Dinánál olyan recept, amit sürgősen ide kell sorolnom:)Most azt a csodát próbáltam ki, ami rögtön a szívembe zárta magát, ahogy megláttam a képét.Nekem nagyon bejött ez a tejből főzött sűrített tej, nincs az a jellegzetes mellékíze, mint a boltinak.Legközelebb azt hiszem tejszín nélküli verziót fogom elkészíteni, az akkori ízvilága közelebb állt a szívemhez, de így tejszínesen is hűdefinom lett a végeredmény, és nagyon nagyon mutatós.A receptet Dinánál találhatjátok.Drága Dina, köszönöm, hogy nálad válogathattam, nagyon sok nekem tetsző recepttel lettem gazdagabb!!! (a család is meleg üdvözletét küldi:)Mindenkinek szívből ajánlom, hogy legyen rendszeres vendég Dina világában!Tejkaramelles-mogyorós ostyaszeletHozzávalókHázi sűrített tej1 l zsíros tej (legalább 2,8%-os)35 dkg cukor1 cs vaníliás cukor
1 tk. szódabikarbóna (nálam a Horváth Rozi vált be, annak nincs olyan erős íze)1/2 cs téglalap alakú ostyalap2 dl habtejszín (állati eredetű)10 dkg pörkölt sósmogyoróA sűrített tej hozzávalóit egy lábasban feltesszük főni, lassú forrással főzzük kb. 1-1,5 órát a vége felé azért már gyakran nézzünk rá és kevergessük. Ha már kevergetve sercegve csíkot húz a fakanál az edény alján akkor kész vagyunk. Ekkor felöntjük a tejszínnel és még egy kicsit forraljuk. Ha kavarás közben ismét előbukkan a lábas alja akkor félrehúzzuk. Néha néha keverünk rajta és kézmelegre hűtjük.Három ostyalapot középen kettétörünk. Egy kb. 20X20-as tepsibe rétegezzük. Az ostyát megkenjük tejkaramellel és megszórjuk durvára tört mogyoróval. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalóink. Pár órára hűtőbe tesszük, ha kellően megdermedt szeleteljük.Azután megpróbáljuk az evését abbahagyni:)Köszönöm Dina!:)

Címkék

Édesség