Mézespuszedli

  • 2013.01.04.
  • 9

Nagyjából két éve dédelgetem ezt a receptet és várom azt a karácsonyt mikor elkészíthetem. A receptet Gesztenyénél láttam, az a fénykép egyszerűen megbabonázott:) Maga a puszi is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az én ízlésemnek igazán 2-3 nap állás után lett az igazi, addigra szuperül kiteljesedett az íze. Mézes rajongóknak kötelező kipróbálni!:)Drága Gesztenye nagyon köszönöm Neked a receptet!Mézes puszedliHozzávalók:3 tojás sárgája12 dkg margarin12 dkg méz1 citrom1 narancs reszelt héja20 dkg porcukor1/2 cs sütőpor45 dkg liszt4 ek. tejföl2 tk mézeskalács fűszerkeverékA mázhoz25 dkg porcukor3 tojás fehérjeA margarint és a mézet összeolvasztjuk. A három tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, a citrom és a narancs reszelt héjával, 1/2 citrom levével és a tejföllel. A lisztet összekeverjük a mézesfűszerrel és a sütőporral.A tojásos keveréket összedolgozzuk a felolvasztott margarinnal és mézzel, majd összegyúrjuk a liszttel.Fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap kicsit átgyúrjuk a tésztát és négy egyenlő részre vesszük, majd négy rúddá formázzuk. A rudakat 10-10 darabra felvágjuk. A két tenyerünk között golyóvá formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket.160 C-on kb 10-12 perc alatt készre sütjük.A mázhoz a három tojásfehérjét felverjük a 25 dkg porcukorral, majd beleforgatjuk a puszedliket. Rácsra tesszük és 100 C-os sütőben készre szárítjuk rajta a mázat.Nekem ez nem ment éppen egyszerűen, a régi fajta gázsütőm sajnos még 100 C környéki hőmérsékletet sem tud, ezért még nyitott ajtóval is ki kellett húzgálnom őket néha:)Fémdobozba téve sokáig eltarthatjuk. Álltában csak még finomabb lesz!:)