Tócsni liszt nélkül, sütőben sütve

  • 2013.05.27.
  • 3

Ez a recept reszelt, sült krumpli néven a Kifőztük
magazin májusi számában jelent meg, több más, hasonlóan finom recept mellett. Én vadászom a hétköznapi, gyorsan elkészíthető, mégis finom ételeket, így nem volt kérdés az elkészítése. És ha már készült nálunk lángos sütőben sütve, miért ne lehetne ez a tócsni is remek ebben a formában? Megspórolva ezzel sok olajat, valamint a lakásban terjengő olajszagot, hogy az egészségmegőrzéséről már ne is beszéljek. A nálunk hagyományosan készülő lepcsánkához
képest került hozzá vöröshagyma és
császárszalonna, viszont kimaradt belőle a liszt. A végeredmény nagyon finom lett. Érdemes megkóstolni:)Hozzávalók:1 kg krumpli hámozva, lereszelve1 nagyobb fej vöröshagyma aprítva3 gerezd fokhagyma 2 tojás10 dkg császárszalonna kisebb kockákra vágvasó, borstálaláshoz tejfölA lereszlet krumplit tegyük szűrőbe kb. 20 percre, hogy lecsöpögjön (ha nem használunk szűrőt, akkor hagyjuk a tálban pihenni, majd az idő letelte után kezünkkel jól nyomkodjuk ki belőle a nedvességet), majd keverjük hozzá a hagymát, a zúzott fokhagymát, a szalonnát, a tojást, végül a sót és a borsot. Egy hőálló tálat kenjünk ki olajjal és simítsuk el benne a krumplis masszát. Fedjük be alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve róla süssük pirosra (mi már annyira éhesek voltunk, hogy nem tudtuk kivárni a krumplimassza pirosra sülését...)Az elkészült tócsnit tejföllel tálaljuk.TIPP: az eredeti receptben kolbászt is kevertek a masszához, ami szintén remek ízt ad a tócsninak. Mivel mi imádjuk a savanyú káposztát, legközelebb az is kerül hozzá, tálalásokr pedig egy kis pirospaprikát fogok a tejfölbe keverni...