Penne házi sajtkrémmel

  • 2013.05.31.
  • 5

A házi sajtkrém receptjét
Hajni/Zolinál
láttam. Ők kenyérre kenhető krémként fogyasztották. Én picit továbbgondoltam ezt a remek kis krémet és tésztára "kenhető" variációban használtam fel. Nagyon bejött a végeredmény, csak ajánlani tudom:)Hozzávalók:fél kg túró1 egész tojás1 csapott kávéskanál szódabikarbóna12,5 dkg margarinsó, borsaprított petrezselyemzöldőrölt fűszerkömény(szezon idején medvehagyma)kevés tejföl (kihagyható)1 csomag penne tésztatálaláshoz 2-3 nagyon apró kockára vágott paradicsomA túrót, tojást, szódabikarbónát és a margarint jól keverjük össze, majd alacsony lángon, állandóan kevergetve főzzük 10-15 percig. Ezután húzzuk le a tűzről, ízesítsük a fűszerekkel és ízlés szerint lazítsuk kevés tejföllel.A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le. A tányérra szedett tésztára szedjünk a sajtkrémből, tegyünk rá a paradicsomból és már tálalhatunk is.
(ha a házi sajtkrémet kenyérre szeretnénk kenni, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl és ezután kenéyrre, zsömlére, kiflire, bagettre kenve fogyasszuk)