Tonhalas penne medvehagymás sajtkrémmel

  • 2013.04.26.
  • 1

Vadászom a tonhalas recepteket, mert a párommal imádjuk. Bence megeszi, a lányok viszont nem kedvelik. Ennél a Katánál
látott nagyon finom tésztaételnél mindkét tábornak tudtam kedvezni, ugyanis csak az étel egyik felére tettem tonhalat. Nagyon hamar elfogyott, mindenkinek ízlett, bátran ajánlom kipróbálásra.Hozzávalók:1 csomag penne tészta (500 g) 325 Ft (durum tésztából készült)1-1 piros és zöld húsú paprika csíkozva 330 Ft1 doboz hámozott paradicsom konzerv 151 Ft1 kis üveg magozott fekete olajbogyó 259 Ft1 kiskanál cukor1 doboz tonhal konzerv 399 Ft1 tubus natúr sajtkrém 212 Ft5 dkg sajt (nálam trappista, de jobb a parmezán) 91 Ftpár evőkanál tejföl3 szál medvehagymasó, borsolaj------------------------összesen kb. 1800 FtA tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le.A tonhal olaját öntsük egy kisebb lábosba és addig süssük rajta a paprikát, amíg karamellizálódni kezd. Borítsuk rá a paradicsom konzervet, a leszűrt olajbogyót, ízesítsük sóval, borssal, cukorral és főzzük sűrűre. Forgassuk hozzá a kifőtt tésztát és az egészet borítsuk hőálló tálba. Az egyik felére most tegyük rá a tonhalat (bele is keverhetjük a fele tésztába).A sajtkrémet keverjük kenhetőre a tejföllel, a reszelt sajttal,
ízesítsük sóval, borssal, aprított medvehagymával és egy kanál segítségével rakosgassuk a tészta tetejére. Az egészet toljuk forró sütőbe kb. 10 percre, hogy a sajt meg tudjon olvadni a tetején. Melegen tálaljuk.