Csirkemell medvehagyma pesztóval

  • 2013.04.29.
  • 3

A medvehagyma pesztót már régóta kinéztem magamnak, mert tökéletes tartósítási módja ennek a rövid szezonú növénynek. Ki is próbáltam, rém egyszerűen elkészíthető és ha már készítettem egy adagot,
megsütöttem csirkemellre kenve. Szerintetek milyen volt?...Naná, hogy mennyei!Hozzávalók:2 db csirkemell filé megtisztítva, hosszában vékonyra szelvesó, borsa medvehagyma pesztóhoz:1 nagy csokor medvehagyma szárától megfosztvaborsolíva olaj(fenyőmag - nálam kimaradt)A csirkemellet sóztam, borsoztam. A medvehagymát turmixgép poharába tépkedtem és az olajjal összeturmixoltam, majd borsoztam. Ezzel kentem meg a húst (a gyerekeknek szánt húst sajttal szórtam le). Forró sütőben puhára sütöttem. Remekül illik hozzá a köpenyben sült töltött gombánál bemutatott gombaszósz.