Cseresznyés morzsasüti (crumble)

  • 2018.06.19.
  • 3

Hozzávalók 10 szelethez
a gyümölcsréteghez
500 g magozott cseresznye
50 g eritrit
½ tk őrölt fahéj
2 ek tápiókakeményítő
a morzsához
50 g zsírtalanított mandulaliszt
50 g GM zabpehely
30 g durvára tört mandula
4 ek kókuszzsír
csipet só
vaníliakivonat
Elkészítés
A morzsához egy keverőtálban a zabpelyhet, a mandulalisztet, a mandulát és a sót összemorzsoljuk a kókuszzsírral és a vaníliakivonattal.A magozott cseresznyéket összeforgatjuk az őrölt fahéjjal, eritrittel és a keményítővel. Tűzálló edény aljára simítjuk.A tészta egyharmadát egy tűzálló edény aljára szórjuk, ráöntjük a gyümölcsöt, majd a maradék tésztát egyenletesen elmorzsoljuk a gyümölcs tetején, majd befedjük alufóliával. Előmelegített 160°C-os sütőben fólia alatt 20 percig elősütjük, hagyjuk, hogy a gyümölcs levet eresszen. Az alufóliát levéve további 10-15 percig aranybarnára pirítjuk.
Tipp! Kóstoljuk meg más idénygyümölcsökkel is.
1 szelet energia- és tápanyagtartalma:135 kcal, 12 gramm szénhidrát, 7,5 gramm zsír, 4 gramm fehérje


 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus