Spárgás-zelleres hajdinarizottó

  • 2018.05.14.
  • 9

Hozzávalók 4 adaghoz
200 g hajdina
80 g zellergumó
500 g spárga
2 gerezd fokhagyma
só               
bors
1 tk reszelt gyömbér
1 kezeletlen citrom leve és héja
2 ek napraforgóolaj
Elkészítés
A hajdinát átmossuk, szűrőn lecsepegtetjük. A zúzott fokhagymával, reszelt zellerrel együtt 1 evőkanálnyi felhevített olajon lepirítjuk, majd felöntjük négyszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, fűszerezzük borssal, reszelt gyömbérrel. Hagyjuk felforrni, 5-10 percig pároljuk, majd elzárjuk alatta a gázt, lefedjük.
Közben egy evőkanálnyi olajon átfuttatjuk a darabolt spárgát, leöntjük egy citrom facsart levével, zsírjára pirítjuk. A pirított spárgát hozzákeverjük a kész hajdinához, összeforgatjuk egy citrom reszelt héjával.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:250 kcal, 35 gramm szénhidrát, 6,7 gramm zsír, 9,6 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus