Lencsés paradicsomos muffin

  • 2018.01.04.
  • 7



Hozzávalók 12 db-hoz
- 80 g lencse (száraz)
- 100 g paradicsom
- 30 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál lenmagpehely
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál sütőpor (gluténmentes)
- 1 db tojás
- só, bors, babérlevél
 
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatjuk, majd másnap sóval, borssal és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. Amikor elkészült a lencse akkor leöntjük róla a vizet és hagyjuk kicsit kihűlni. Közben a paradicsomot és a hagymát nagyobb darabokra aprítjuk, és a beletesszük egy edénybe, amelyben majd a lencsével, ill. a fokhagymával együtt alaposan össze tudjuk turmixolni. A pürét ízesítjük sóval, borssal és mustárral, majd beletesszük a lenmagpelyhet, a sütőport és jól elkeverjük benne. Szükség esetén után ízesítjük, legvégül pedig a tojást is belekeverjük. Muffin formába kis muffin papírokat helyezünk, majd egyenletesen 12 felé osztjuk a lencsekrémet. Végül előmelegített sütőben 150° C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. 
Tálalhatjuk önmagában kisétkezésre, de akár fogyaszthatjuk saláta mellé vagy főzelékhez feltétként. 
 
Energia-és tápanyagtartalom 1 db-ban
Energia: 39 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 1 g
Szénhidrát: 5 g
 
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus