Csokis keksz csicseriborsóból

  • 2017.12.21.
  • 0

Hozzávalók 20 darabhoz:
200 g lecsöpögtetett (konzerv) csicseriborsó – vagy ugyanennyi főtt csicseri
50 g gluténmentes zabpehely
70 g eritrit
50 g natúr (cukrozatlan) mogyoróvaj
50 g (cukrozatlan) almapüré
50 g cukormentes, gluténmentes, tejmentes étcsokoládé (pl. Torras)
1 tk gluténmentes sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:Aprítógépben apró szemcsésre daráljuk a zabpelyhet, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, s együtt krémesre keverjük. Eritritet, sütőport és egy csipet sót adunk a tésztához. Belekanalazzuk a mogyoróvajat és az almapürét, összedolgozzuk. Apró darabokra tört/vágott csokoládét keverünk a tésztába, majd nedves kézzel korongokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.Előmelegített 160°C-os sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
 Jó étvágyat!
 
20 darab esetén 1 darab keksz tápértéke:49 kcal, 3,7 gramm szénhidrát, 2,6 gramm zsír, 1,8 gramm fehérje