Vegán „mindenmentes” habcsók

  • 2017.12.18.
  • 8

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, tényleg működik, és kísértetiesen hasonlít a valódi, tojásfehérjéből készült habcsókra. Sajnos zsiradéktartalmú „adalékokkal”, mint pl. kókuszreszelék, kakaópor nem működik, elfolyósodik a hab.
Felmerülhet a kérdés, vajon hány kalória lehet a csicserilében. Jó hír, kevés! Eritrittel készítve a teljes adag (nálam 25 darab) 18 kalóriát, illetve 2,9 gramm szénhidrátot, 0,2 gramm zsírt és 1 gramm fehérjét tartalmaz.
Tökéletes olcsó, diétás, gyorsan elkészíthető nassolnivaló az ünnepekre, de SOS gasztroajándéknak is kiváló. Kísérletező kedvűeknek kötelező elkészíteni!
Hozzávalók 25 darabhoz
100 g csicseriborsó konzerv lé (nem baj, ha só van benne, nem lesz érezhető a végeredményen)
100 g poreritrit (vagy porcukor)
1 tk citromlé
csipet só
+ 3-4 csepp ételszínezék (ha színeset szeretnénk)
ElkészítésKézi habverővel magas fokozaton a csicserilevet citromlével, egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Kb. 5-7 percet vesz igénybe, míg kemény habot kapunk. A 2. perctől evőkanalanként adagoljuk hozzá a poreritritet (vagy porcukrot), illetve az ételszínezéket.
Sütőpapírral bélelt tepsire kanállal vagy habzsákkal habcsókokat formázunk. 90°C-os sütőben 1,5 órán át szikkasztjuk, majd elzárva a sütőt hagyjuk teljesen kihűlni, megszilárdulni őket.
Jó étvágyat!