Mediterrán bulgur saláta

  • 2017.09.16.
  • 1



Hozzávalók 4 főre:- 280 g bulgur (szárazon mérve)- 4 db közepes méretű paradicsom- 80 g fekete olíva bogyó- 40 g póréhagyma- 1 nagy maréknyi rukkola- 200 g feta sajt (laktózmentes)- 4 evőkanál olíva olaj- só, bors, citromlé- ízlés szerint: friss bazsalikom, koriander
ElkészítésA bulgurt kétszeres mennyiségű sóval, borssal ízesített vízbe felforraljuk, majd alacsony hőfokon puhára főzzük. Ez idő alatt elkészítjük a többi hozzávalót. Megmossuk a paradicsomokat és a hagymát, majd apróra vágjuk őket. A rukkolát megmossuk és megszárítjuk, míg az olíva bogyót felkarikázzuk, a sajtot pedig felkockázzuk. Amikor megfőtt a bulgur, akkor hagyjuk kihűlni, majd ízesítjük olíva olajjal, szükség esetén további sóval, borssal és pici citromlével. Ízlés szerint adhatunk hozzá friss bazsalikom- vagy korianderleveleket. Legvégül pedig hozzákeverjük a bulgurhoz a saláta többi alkotóit, a zöldségeket, olívabogyót és a sajtot.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:Energia: 499 kcalFehérje: 16 gZsír: 25 gSzénhidrát: 50 g
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus