Áfonyás sajttorta

  • 2017.09.02.
  • 0



Hozzávalók 12 szelet tortához
 
Torta alapjához
- 120 g korpovit keksz/ zabpehely (gluténmentes)
- 90 g dió
- 20 g xilit
- 90 g vaj (laktózmentes)
 
Krémhez
- 60 g zsírszegény túró (laktózmentes)
- 150 g zsírszegény mascarpone (laktózmentes)
- 40 g natúr joghurt (laktózmentes)
- 3 db tojás
- 20 g xilit
- 40 g eritrit
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 250 g áfonya
 
Elkészítés
A kekszet és a diót aprítógép segítségével, vagy ennek hiányában zacskóba téve sodrófával felaprítjuk. Az összetört kekszet és diót beletesszük egy csatos tortaformába, majd erre ráöntjük a megolvasztott vajat és összekeverjük őket. Ez után egy pohár segítségével a torta alapját laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőbe 150°C-on 10 percig sütjük.
Ez alatt elkészítjük a krémet. Turmixgép segítségével simára kikeverjük a középhőmérsékletű túrót, mascarponét, natúr joghurtot, xilitet, eritritet és a reszelt citromhéjat. Ezt követően egyesével a tojásokat is belekeverjük a krémbe, majd végül egy teáskanál útifűmaghéjat teszünk bele. A krémet ráöntjük a torta alapjára és 120°C-on kb. 30 percig sütjük. Mikor megsült, nyitott sütőajtónál hűlni hagyjuk, majd miután kihűlt, rátesszük az alaposan megmosott áfonyaszemeket és tálalás előtt hűtőben pihentetjük néhány órát. 
 
Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 229 kcal
Fehérje: 7 g
Zsír: 16 g
Szénhidrát: 15 g
 
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus