Tavaszi Mámor

  • 2017.04.15.
  • 6



Hozzávalók 6 szelethez- 6 db tojás- 6 evőkanál (90g) zabpehelyliszt (gluténmentes)- 3 evőkanál xilit- 3 evőkanál eritrit- 6 evőkanál víz- 150 g érett, puha avokádó- 150 g cukormentes fehércsokoládé- 150 g light túró- 30 g light margarin- Ehető ibolya kb. 40 db
ElkészítésA torta alapjához klasszikus piskótát készítünk. Különválasztjuk a tojások sárgáit a fehérjétől. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk az édesítőszereket, majd gépi habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezt követően habosra keverjük a tojássárgáját vízzel és a kimért liszttel.  Amikor elkészült óvatosan, nehogy összetörjön, belekeverjük a fehérjét a sárgájába, majd egy 18 cm átmérőjű margarinnal kikent és enyhén lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 25 percig sütjük. Az idő elteltével, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a piskóta.Amíg készül a torta alapja, elkészítjük a krémet. A túrót apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk, hogy ne legyen darabos a krémben, majd a félbevágott és kimagozott avokádóval együtt egy edénybe helyezzük. A csokoládét, margarinnal együtt gőz felett megolvasztjuk, majd a krém többi alkotójához öntjük és összeturmixoljuk őket.  Amikor elkészült a piskóta hagyjuk kicsit kihűlni, majd óvatosan félbevágjuk, hogy két tortalapot kapjunk. Tegyük a két lap közé a krém kb. 1/3-át, majd a maradékkal vonjuk be a tortát. Legvégül pedig díszítsük tetszés szerint ibolyával vagy egyéb ehető virággal.
Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:Energia: 267 kcalFehérje: 11 gZsír: 15 gSzénhidrát: 27 g
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus