IR kompatibilis - Tejszínes limeos csirkemell párolt spárgával

  • 2016.12.09.
  • 5



Hozzávalók (4 személyre):
- 600 g csirkemell filé- 800 g zöld spárga- 200 ml főzőtejszín- 2 teáskanál vaj- 1 fej közepes méretű vöröshagyma- 1 nagyobb gerezd fokhagyma- friss petrezselyemlevél- 1 db lime- 2 evőkanál olíva olaj- fűszerek: só, bors, pirospaprika pehely, koriander
Elkészítés:
A csirkemell filéket egyenletes vastagságú szeletekre vágjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, majd 1 evőkanál olíva olajon picit elősütjük. Amikor elkészült egy kisebb méretű tepsibe helyezzük a hússzeleteket. Mielőtt tovább sütjük a húst sütőben, elkészítjük az öntetet. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt 1 evőkanál olajon átfuttatjuk. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, az aprított friss petrezselymet és ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint paprika pehellyel, korianderrel. A limeot félbevágjuk és a felének a levét belefacsarjuk az öntetbe. Ha elkészült, akkor a 2/3-át a csirkemellre öntjük és előmelegített sütőben 150°C-on kb. 15 percig szép pirosra sütjük. A szósz maradék 1/3-át az elkészült hússzeletek mellé tálaljuk, amelyek tetejét lime karikákkal díszíthetjük.
Amíg a sütőben készül a hús, addig a spárgát alaposan megmossuk és megpároljuk, majd a hús mellé köretként tálaljuk.  
 
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 349 kcal Fehérje: 43 gZsír: 15 gSzénhidrát: 10 g