Tonhalas cukkini rolád

  • 2016.12.01.
  • 9



Hozzávalók (4 személyre):- 1 nagyobb méretű cukkini- 1 db kápia paprika- 1 konzerv tonhal (olíva olajban)- 125 g natúr krémsajt (szükség esetén laktózmentes)- 2 evőkanál light majonéz- 1 pici fél fej vöröshagyma- friss póréhagyma,só, bors
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és hosszában szeletelő/ zöldségtisztító segítségével 8 vékony csíkot vágunk. Ezt követően forrásban lévő sós vízben kb. 3 percig főzzük, majd az idő elteltével leöntjük róla a vizet és egy deszkára egymás mellé helyezzük a szeleteket. A tonhalat kibontjuk, és amennyire csak lehet, lecsepegtetjük róla az olajat, majd a paprikát és a vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk. Ezután a krémsajtot kikeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a halat, a paprikát és a hagymát, majd ízesítjük sóval, borssal és amennyire csak lehet, egyenletesen elkeverjük.  Ha elkészült a töltelék, akkor a cukkini csíkokra egyenletesen elosztva helyezzük, óvatosan feltekerjük és póréhagymával átkötve kettesével tálaljuk. 
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:Energia: 121 kcal Fehérje:6 gZsír: 9 gSzénhidrát: 6 g
A receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus