Spenótos csirkés kölesrizottó

  • 2016.09.21.
  • 4



Hozzávalók 2 személyre:120 g köles szárazon mérve160 g kockára vágott csirkemell100 g spenót2 db közepes méretű paradicsom20 g reszelt parmezán sajt1 evőkanál olíva olajÍzesítéshez: póréhagyma, fokhagyma, só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés:A kölest kétszer annyi sós vízbe feltesszük főni kb. 10 percig, majd fedő alatt állni hagyjuk. Közben a karikára vágott póréhagymát átfuttatjuk 1 evőkanál olajon, hozzáadjuk a csirkemellet, az apróra vágott spenótot, a kockára vágott paradicsomokat és ízesítjük fűszerekkel. Amikor elkészült a spenótos csirkemell összekeverjük a kölessel és a tetejére parmezán sajtot szórunk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:Energia: 477 kcalFehérje: 32 gZsír: 16 gSzénhidrát: 48 g
A receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus