Tormás túrókrémmel töltött paprika tortillával

  • 2016.07.07.
  • 2



Hozzávalók 2 személyre:
- 180 g sovány túró- 15 g tejszínes tormakrém (1 púpos teáskanál)- 80 g paradicsom (1 kisebb db)- 250 g kaliforniai paprika- 5 g tökmag- 1 szelet teljes kiőrlésű tortilla- Ízesítéshez: póréhagyma, bazsalikom, bors, (só)- 2 szem olívabogyó a díszítéshez (elhagyható)
Elkészítés:
A túrót beletesszük egy mélytányérba és összekeverjük a tormával. Kockára vágjuk a paradicsomot, felaprítjuk  a bazsalikomot és a póréhagymát, majd ezeket is hozzákeverjük a túróhoz. Ez után borssal, esetleg sóval ízesítjük. Ha elkészült a krém a paprikát négyfelé vágjuk, kiszedjük belőle a magokat, majd megtöltjük őket a túróval. Ezt követően a tökmagot megpirítjuk és a túró tetejére szórjuk. Végül pedig a tortilla két oldalát kicsit megsütjük serpenyőbe, 8 kis háromszögre vágjuk, majd olívabogyó karikával díszítve tálaljuk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 270 kcalFehérje: 20 gZsír: 6,5 gSzénhidrát: 31 g
A receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus