Almás pite

  • 2015.11.12.
  • 0



Hozzávalók 12 szelethez: - 300 g zabpehelyliszt (itt beszerezhető) - 1 csomag sütőpor - 100 g eritrit (itt beszerezhető) - 3-4 ek görög joghurt - 50 g vaj - 1 db citrom - 1 db tojás - 1,5 kg alma - 2 ek zabkorpa (itt beszerezhető) - fahéj Elkészítés: A meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk. Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásával, és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk. Fél órán keresztül hőtőben pihentetjük a tésztánkat, majd a felét normál tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajjal kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával, majd a kifacsart, fahéjjal ízesített almás tölteléket ráhalmozzuk. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, majd ráborítjuk az alma tetejére. Megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy ki tudjon jönni az alma gőze. 180 fokra előmelegített sütőben Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben: Energia: 218 kcal Fehérje: 5 g Zsír: 6 g Szénhidrát: 37 g