Céklás csokoládé szelet

  • 2015.10.12.
  • 9



Hozzávalók 12 szelethez: - 200 g cékla - 100 g barna rizsliszt - 20 g kakaó - 2 ek útifű maghéj - 150 g xilit - 4 db tojás - 100 g vaj - 100 g cukor- és gluténmentes étcsokoládé - 1 tk szódabikarbóna Elkészítés: A céklákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és puhára főzzük. Amint kihűl a cékla darabokat, az olvadt vajjal simára dolgozzuk botmixer segítségével. A tojások sárgáját a xilitet habosra keverjük, majd a céklás masszával elegyítjük. A száraz hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a tojások felvert habjával lazítjuk, végül belekeverjük a durvára aprított csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben 60-75 perc alatt készre sütjük. Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben: o Energia: 197 kcal o Fehérje: 4,5 g o Zsír: 12 g o Szénhidrát:  23 g