Sajtos zabtallér

  • 2015.10.06.
  • 7



Hozzávalók 20 darabhoz:- 25 dkg gluténmentes zabpehely (itt beszerezhető)- 20 dkg sajt- 2 db tojás- kevés fokhagyma- 3 ek tejföl- 1 tk sütőpor
Elkészítés:
A gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel.  A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés szerint fűszerezzük kevés sóval, fokhagymával. Néhány órára hűtőbe rakjuk a masszánkat, hogy jól formázható golyókat tudjunk készíteni belőle. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a golyókat és egy kanál segítségével kilapítom őket. Minél vékonyabbak lesznek, annál ropogósabbra sülnek. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elkészülnek a tallérok. 
Energia- ás tápanyagtartalom 1 db-ban:- Energia: 104 kcal - Fehérje: 5 g - Zsír: 5 g - Szénhidrát: 8,5 g