Zabpelyhes muffin

  • 2015.08.17.
  • 2



Hozzávalók 6 darabhoz: - 100 gramm gluténmentes zabpehely (itt beszerezhető) - 1 db tojás - 1,5 dl mandulatej (itt beszerezhető) - 100 g szeder - 1 tk sütőpor - 1 ek xilit plus (itt beszerezhető) Elkészítés:  A tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorpótlóval, hozzákeverjük a zabpelyhet, a sütőport, és felöntjük növényi tejjel. A kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát, lazán hozzákeverjük a gyümölcsöket, majd szilikon muffin formákba adagoljuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsültek-e a muffinok. Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:Energia: 100 kcalFehérje: 4 gZsír: 2,5 gSzénhidrát: 15 g