Szezámmagos húsgolyók zöldfűszerekkel

  • 2011.09.17.
  • 8

A szezámmag mániámba lassan beledilizek, mert nem tudom mi mindenbe próbáltam már beleerőltetni, persze nem mindenben volt nyerő, de olyan meglepő kombináció is előfordult, ahol meg éppen hogy nagyon nagyon jól passzolt. A húsgolyóhoz is tökéletes, istenien ropog és pukkannak benne a magok, nem tudom, hogy miért nem előbb jutott eszembe. A zöldek közül ki ne hagyjátok a zellerlevelet, kellemesen megillatosítja a fasirtkákat. Gergő szerint az egész kaja esszenciája a szósz. Ezt pedig úgy készítjük, hogy a sütés után a serpenyőben visszamaradt szaftot egy fél deci tejszínnel, egy kanál dijoni mustárral, és újabb marék picire vágott zöldfűszerrel, sóval és borssal jól elkeverjük, és picit forraljuk. Köret sült- vagy petrezselymes krumpli.Hozzávalók (kb 15 golyóhoz): 1/2 kg darálthús, 2 újhagyma (fontos, hogy a zöld szárával együtt), 1 tojás, 4 evőkanál szezámmag (szerintem a hántolatlan a legjobb!!!), 3-4 gerezd fokhagyma, só, egy nagy csipet fokhagymabors, és egy nagy csokor zöldfűszer: zellerlevél, menta, petrezselyem - apróra vágva, 1 dl olaj.Az elkészítés nyilvánvaló és pofonegyszerű, minden hozzávalót alaposan összekeverünk, és a diónál kicsit nagyobb golyókat formálunk belőle. Minimál olajban, viszont fedő alatt, lassan megsütjük, pirítjuk.

Címkék

Hús Vacsora Ebéd Tapas