Spagetti spárgával

  • 2010.06.24.
  • 0

Odavagyok a spárgáért. Amióta szezon van hetente legalább kétszer csinálok valami spárgásat. Tudom, hogy aki nézi a blogot, ezt nem mondaná meg... De hiába van nyár, és sokáig világos, valahogy mégsem sikerül normális képeket készítsek.Az alábbi recept penne tésztával lenne elegáns, a spárgákat pont akkora darabokra vágva, mint a tollhegyek. Ezúttal persze csak spagetti volt otthon.Elkészítési ideje pont annyi, amennyi alatt a tészta megfő, tehát nem több, mint 10 perc. Lehet még dúsítani tojássárga-parmezán-bors keverékével, lehet rá szórni pirított bacont, de a zsenge spárga, a fokhagyma, az olívaolaj és a bors önmagában is megteszik a magukét.Hozzávalók: 1 csomag zöld spárga, fél csomag tészta (3 főnek), 2-3 gerezd fokhagyma, só, borsFeltesszük a vizet forrni. közben megmossuk a spárgát és ott törjük el, ahol magától roppan. Az alsóbb (általában hosszabb) véget kidobjuk, a felsőbb véget akkora darabokra tördeljük, mint a penne tészta. Egy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük a szétpréselt fokhagyma gerezdeket, beleszórjuk a spárga darabokat és megpirítjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, és amint kifőtt a tészta, összeforgatjuk a kettőt. Kicsit még rápirítunk a serpenyőben és ehetjük is.Ha kedvünk van, előzetesen összekeverünk 2 tojássárgáját reszelt parmezánnal és jó sok borssal, és azt is a tésztára öntjük (már akkor, amikor levettük a tűzről). Vagy piríthatunk rá bacont, amivel a végén megszórjuk a tésztahalmokat.

Címkék

Gyors Zöldség Pasta