Kéksajtos körtés bébispenót

  • 2010.05.26.
  • 8

Hernyusz barátnőm kimondta a boldogító igent. Ennek tiszteletére még az esküvő előtt összegyűltünk egy koccintásra, illetve hogy átadjuk a kenyérpirítót, a gőzölős vasalót és a hímzett törölköző szettet. Mivel drága barátnőim csak ritkán vesznek magukhoz ételt, akkor is csak szénhidrátmentes fehérjedús harapnivalót, a menü is ehhez igazodott.Hozzávalók: 1 zacskó bébispenót, 1 szikkadt zsemle/kenyér, 10 deka olvasztott vaj, 12 deka kék sajt, 1 körte, 1 csomag újhagyma, grillcsirke maradék, vagy 1 csirkemell apróra vágva és kisütveaz öntethez: 1 deci olivaolaj, fél deci balzsamecet, só, bors, fokhagymaEgy serpenyőben összeolvasztjuk a kék sajtot és a vajat, majd a kockára vágott kenyeret/zsömlét beleöntjük. Jól összekeverjük, hogy a kenyérdarabok felszívják az öntetet, majd tepsire fektetve 180 fokos sütőben 5 perc alatt megsütjük.Ha nem találtunk grillcsirkét, vagy frissen szeretnénk elkészíteni a húst, akkor csíkokra vágjuk a csirkemellet, a serpenyőbe még rakunk egy kis vajat és egy kis olivaolajat és megsütjük a csirkemell csíkokat. Ha grillcsirkénk van, apró darabokra tépkedjük.Elkészítjük az öntetet. 1 deci olivaolajat és fél deci balzsamecetet összekeverünk, jól megsózzuk és borsozzuk, ha szeretnénk, nyomhatunk bele egy fokhagymát is.A bébispenótot tálba öntjük, a körtét rákockázzuk, az újhagymát rákarikázzuk, a húst rászórjuk. Meglocsoljuk az öntettel, és rászórjuk a kenyér darabokat.